copy_of_da_1Kaj sploh je?

Dejavnost se usmerja v gledališko umetnost in sam razvoj ljubiteljskega gledališča ter kulture med mladimi v belokranjskem lokalnem okolju. Mladostniki od 15 do 35 let so vključeni v proces nastanka gledališke predstave, sočasno pa z različnimi nastopi in udejstvovanjem spodbujajo razvoj kulture v domačem kraju ter krepijo zmožnost javnega nastopanja ter sooblikovanja programa v Kulturnem domu Črnomelj. Mladi sodelujejo pri ustvarjanju scenarija, kostumografije, scenografije, režije pa vse do igranja pod domačim strokovnim mentorstvom. Člani teatra pripravljajo avtorske gledališke predstave, oblikujejo različne proslave, recitalne in kulturne prireditev.

copy_of_da_1Kdo so člani?

Trenutno v sklopu ZIK Teatra deluje ena skupina. V postopku ustanavljanja in dogovarjanja pa je še nekaj mlajših sekcij. Starejšo sekcijo (od 20 do 30 let) pa sestavljajo bivši člani študentske Gledališke skupine KBŠ (predstave Zeleni Jurij, Avtonomija, Hiša, 1943, Zofija).

copy_of_da_1Kaj smo počeli?

Starejša sekcija ZIK Teatra je novembra premierno uprizorila avtorsko gledališko predstavo Tango za tri. Dogajanje igre je bilo postavljeno v medvojni čas Črnomlja med leti 1943 in 1944 in je zaobjemalo resnične zgodbe, zapisane na osnovi zgodovinskega raziskovanja in pripovedovanja domačinov. Igra je obeleževal 75-letnico delovanja prvega Slovenskega narodnega gledališča in prvega zasedanja SNOS, ko so v Kulturnem domu Črnomelj zasnovali temelje slovenske državnosti. Več si lahko preberete v novici ali pogledate v video prispevku.

copy_of_da_1Kaj trenutno počnemo?

ZIK Teater zaradi epidemije trenutno ne pripravlja novih predstav. Za starejšo sekcijo se piše nova predstava, za katero se bodo vaje začele konec poletja.

fb_icon_325x325Spremljajte nas na Facebooku!

ezgif_com video to gif