V ponedeljek, 5. 10. 2020, ob 19.00 smo v Kulturnem domu Črnomelj pripravili osrednjo prireditev ob 90-letnici Sokolskega kina Črnomelj.

V kulturnem programu so Metliški sokoli prikazali sokolsko telovadbo, etnologinja Marjetka Balkovec Debevec je predstavila utrip Črnomlja v času gradnje sokolskega doma, na koncu pa smo predvajali film Eme Muc o sokolstvu v Metliki z naslovom Zdravo. Obiskovalce je nagovoril župan Občine Črnomelj g. Andrej Kavšek.

V avli Kulturnega doma Črnomelj smo postavili razstavo o zgodovini kina v Črnomlju.

90 let Sokolskega kina Črnomelj smo v Kulturnem domu Črnomelj obeležili še z dvema dogodkoma:
- v sredo, 7. 10. 2020, z dogodkom Črnomaljski kinoljubci, kjer smo se pogovarjali o kinu v Črnomlju in Sloveniji nekoč in danes (sodelujoči: Nina Peče Grilc, slovenska predstavnica Art kinematografov v Europa Cinemas, Klemen Žun, raziskovalec slovenske kinematografije, Darka Čop, redna obiskovalka črnomaljskega kina in Marija Miketič, dolgoletna vodja kino programa v Kinu Črnomelj).

- v petek, 9. 10.2020, z vsemestno akcijo z naslovom Napolnimo črnomaljski kino, kjer smo predvajali slovensko komično politično dramo z elementi trilerja Vsi proti vsem.

Vsi dogodki so potekali v skladu z navodili NIJZ.