Spored Kina Črnomelj

Šelestenje - letni kino

Šelestenje - letni kino

Art kino program

Luka se umakne iz Ljubljane na belokrajnsko podeželje, potem ko se hudo spre s svojim dekletom Katarino. Ona mu sledi v upanju, da bi uredila in rešila njuno razmerje. V nasprotju s spokojnim okoljem, ki ju obdaja, se par znajde v vrtincu približevanj in nasprotovanj, ki le poglobijo njuno krizo. Ko se Katarina spoprijatelji z duhovitim vojakom Primožem, se ji odpro nove razsežnosti in ponudijo nove izbire. Odslej se morajo vsi trije soočiti z odločitvijo o tem, kam jih bodo vodila njihova življenja.

Snemanje filma je potekalo med 1. in 15. 7. 2001 na območju Bele krajine. Pogovor z ekipo filma, ogled filma in promocija belokranjskega turizma.

Projekcija filma bo v okviru dogodkov KULTURA POD KROŠNJO na Medgeneracijskem vrtu za Kulturnim domom Črnomelj, v primeru slabega vremena pa v kinodvorani.

http://www.kolosej.si/filmi/film/selestenje/

Naprej

Naprej

Fantazijski svet škratov, zmajev, morskih deklic, samorogov, palčkov in drugih mističnih bitij, ki so nekoč živela v pravljici, je izgubil svojo čarobnost. Namesto čarovnije uporabljajo mobilne telefone, kosilnice in avtomobile, zato se najstniška brata škrata Tian in Marlin Lahkonog odpravita na popotovanje, da bi odkrila, če je kje na svetu še ostalo kaj čarobnosti, s pomočjo katere bi lahko dan preživela s svojim očetom, ki je umrl, ko sta bila še čisto majhna.

https://www.kolosej.si/filmi/film/naprej/

Lov

Lov

Dvanajst neznancev se prebudi na jasi. Ne vedo, kje so ali kako so prišli tja. Ne vedo, da so bili izbrani … za zelo določen namen ... za lov. V senci temačne internetne teorije zarote se v oddaljeni graščini prvič zbere nekaj izbrancev, ki navadne ljudi lovijo za šport. A načrt izbrancev se bo izjalovil, ker ena od lovljenih, Crystal (Betty Gilpin, Glow), pozna igro lovcev bolje kot jo oni sami. Upre se morilcem in jih enega za drugim pospravi, ko se prebija do skrivnostne ženske (dvakratna dobitnica oskarja Hilary Swank), ki je v središču vsega.

https://www.kolosej.si/filmi/film/lov_1/

Emma

Emma

Emma Woodhouse (Anya Taylor-Joy) je lepa, pametna in bogata, ki v svojem zaspanem mestecu nima tekmice. V bleščeči satiri družbenega razreda in bolečini odraščanja se Emma prebija med neuspelimi poskusi romantičnih zbliževanj, da bi našla ljubezen, ki je bila že ves čas tam.

Projekcija v okviru projekta Ženski filmski večeri.

https://www.kolosej.si/filmi/film/emma/

Ne pozabi dihati - letni kino

Ne pozabi dihati - letni kino

Art kino program

Za 15-letnega Klemena se vse spremeni v trenutku, ko se njegov tri leta starejši brat Peter zaljubi v prelepo vrstnico Sonjo. Film o skrivnostih poletja. Petnajstletni Klemen odrašča s starejšim bratom Petrom in mamo samohranilko v malem mestecu na odmaknjenem podeželju. Utečen vsakdan, ki ga Klemen najraje preživlja z oboževanim bratom na teniškem igrišču in ob bližnji reki, prekine Petrovo nenadno, strastno ljubezensko razmerje s prelepo vrstnico Sonjo, kar pri Klemenu sproži naval nasprotujočih si čustev. Projekcija filma bo v okviru dogodkov KULTURA POD KROŠNJO na Medgeneracijskem vrtu za Kulturnim domom Črnomelj, v primeru slabega vremena pa v kinodvorani.

Pogovor z ekipo na drugo obletnico od začetka snemanja, ogled filma in promocija belokranjskega turizma.

https://www.kolosej.si/filmi/film/ne-pozabi-dihati/

Varuh meje - letni kino

Varuh meje - letni kino

Art kino program

Spust s kanuji po reki Kolpi se za tri slovenska dekleta spremeni v srhljivo potovanje v neznano, ko odkrijejo, da tamkajšnji gozdovi skrivajo ne samo mejo med Slovenijo in Hrvaško, pač pa tudi mejo med dovoljenim in prepovedanim - in da je samozvani varuh meje tisti, ki postavlja ločnice... Najbolj inovatiten evropski film - Berlin 2002,
vesna za režijo in vesna za najboljšo igralko - Portorož 2002,
Stopova nagrada za najbolj obetavno igralko - Portorož 2002

Pogovor z ekipo filma na dvajseto obletnico od začetka snemanja, ogled filma in promocija belokranjskega turizma.

Projekcija filma bo v okviru dogodkov KULTURA POD KROŠNJO na Medgeneracijskem vrtu za Kulturnim domom Črnomelj, v primeru slabega vremena pa v kinodvorani..

https://www.kolosej.si/filmi/film/varuh_meje/