Spored Kina Črnomelj

Veliki rdeči pes Clifford

Veliki rdeči pes Clifford

Pripravite se na VELIKO zabavo! Zaradi ljubezni mladega dekleta do majhnega psička po imenu Clifford pes zraste do ogromne velikosti, v novi družinski animirani avanturi z naslovom Veliki rdeči pes Clifford.

Ko si srednješolka Emily Elizabeth zaželi, da bi njen majhen, rdeč kužek zrasel v velikega in mogočnega psa, ne pričakuje, da bo v svojem majhnem stanovanju v New Yorku našla dvanajst metrov visokega psa. V prizadevanju, da bi zadržala svojega ljubljenčka, se Emily odloči poiskati čarobnega oskrbnika živali, za katerega upa, da bo lahko Clifforda vrnil v normalno velikost.

https://www.kolosej.si/filmi/film/veliki-rdeci-pes-clifford/

Telesce (pogovor ob filmu)

Telesce (pogovor ob filmu)

 Art kino program

Italija, začetek 20. stoletja. Mlada Agata rodi mrtvorojenega otroka. Izve za kraj v gorah, kjer mrtvorojene za en dih oživijo, da jih lahko krstijo ter tako njihovo dušo rešijo predpekla. Odpravi se na nevarno pot proti gorskem svetišču, ki obljublja čudež. Na poti spozna Risa, osamljenega fanta, ki ji ponudi pomoč v zameno za vsebino škatle, ki jo Agata nosi s seboj.

Film Telesce je nastal v slovenski koprodukciji in je prejel nagrado Vesna za najboljšo manjšinsko koprodukcijo in fotografijo.

Po filmu bo sledil pogovor o staroverskih praksah in emancipaciji žensk kot je Agata na prehodu v 20. stoletje z etnologinjo in kulturno antropologinjo asist. Manco Račič.