V okviru sedmih Dnevov zeliščarstva v Beli krajini so v četrtek, 28. 9. in petek, 29.9. 2023 dopoldan potekale zeliščarske delavnice v Črnomlju, Semiču in Dragomlji vasi. V Kulturnem domu Črnomelj so predšolski otroci in učenci osnovnih šol spoznavali različna sredozemska zelišča in pogoste vrste sadja, ki rastejo pri nas. Izdelovali so zeliščne bonbone iz medu, naravne deodorante in sveče iz satne osnove.

Pomemben del učenja je potekal tudi v naravi, kjer so se sprehodili po učnem zeliščnem vrtu Zikosad, se učili na učnem vrtu dr. Derganca in na Belokranjskem zeliščnem vrtu pod Gorjanci. Kar 270 otrok, učencev, učiteljev in vzgojiteljev je sodelovalo na prvem in drugem dnevu zeliščarstva.

Pridite tudi vi, v petek, 29. 9. zvečer na koncert Vokalne skupine Lan in večer gina ter v soboto, 30. 9. dopoldan na različne delavnice, sejem izmenjave semen in sadik, tržnico ponudnikov in kulturni program. Prinesite semena in sadike, podprite domače ponudnike izdelkov iz zelišč.

Organizatorji dogodka smo: Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Zeliščna kmetija Kočevar, Zeliščarske delavnice, izobraževanje Alenka Kukman, Anica Štublar, dopolnilna dejavnost na kmetiji, Zavod Jabolko, Sadjarsko društvo Bele krajine, Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto in Mladinski center BIT.

Program Dnevov zeliščarstva v Beli krajini