Letošnji dogodek Hojte k nam po znanje, z naslovom Razvijamo spretnosti, bo potekal od 20. do 22. februarja 2024, v vseh treh belokranjskih občinah. Organizirali bomo aktivnosti in dogodke, na katerih bodo predstavljene priložnosti in dejavnosti za razvoj znanj in spretnosti in primeri dobrih praks na področju izobraževanja in usposabljanja. Hojte k nam po znanje!

Črnomelj, 20. februar 2024

  • ob 10. uri bo za predstavnike podjetij organizirano srečanje na temo kako skrbimo za zdravje na delovnem mestu. Predstavljene bodo tudi možnosti izobraževanja zaposlenih v okviru projekta Temeljne kompetence.
  • od 16. do 19. ure bodo na Ljudski univerzi ZIK Črnomelj potekali programi gibanja za starejše odrasle, otroke in aktivno populacijo. Redna telesna dejavnost predstavlja enega izmed temeljev zdravega življenjskega sloga, saj pomaga povečati gibljivost telesa, dvigne raven energije, izboljša ravnotežje in koordinacijo ter krepi kosti in mišice, kar je ključnega pomena za dobro počutje in osebnostno rast. Vzemite si čas in pridite na brezplačno telovadbo!

Metlika, 21. februar 2024

  • ob 13. uri bo srečanje s priseljenci v gostišču Badovinac z naslovom Medkulturno učenje. Ob glasbi, petju in pripravi jedi je učenje jezika lahko zanimivo, prijetno in zabavno. Osnovno znanje jezika omogoča medsebojno razumevanje, sobivanje in medkulturni stik. Vabljeni na predstavitev in medkulturno druženje.
  • ob 17. uri bo delavnica petja z naslovom S petjem se kulturno bogatimo v prostorih Kulturnega doma Metlika. Vabljeni na odprto vajo pevske skupine Društva Žumberčanov in prijateljev Žumberka, ki deluje tudi kot študijski krožek Ljudsko petje žumberških Uskokov.

Semič, 22. februarja 2024

  • ob 11. uri bo predstavitev kulturnih projektov ZIK za mlade z naslovom Razvijaj svojo kulturno ustvarjalnost. Predstavitev bo potekala za učence Osnovne šole belokranjskega odreda Semič.
  • ob 17. uri bo srečanje s predstavniki društev z naslovom Skupnostno delovanje. Namen srečanja je povezovanje društev v okolju, krepitev medgeneracijskega delovanja in spodbujanje vključevanja v izobraževanje kot podporo skupnostnemu delovanju. Dogodek bo potekal v Večnamenskem objektu na Osojniku.