V torek, 21. januarja, so članice študijskega krožka Poljanska dolina-dolina zgodb v Kulturnem centru Semič v sodelovanju s Krajevno knjižnico Semič pripravile večer zgodb iz domačega kraja. Predstavile so knjigo Poljanska dolina ob Kopi – dolina zgodb, The Valley of Poljane by the river Kolpa -The Valley of Tales, ki so jo izdali Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Kulturno društvo Stari trg ob Kolpi in Kulturno športno društvo Predgrad.

Gre za dvojezično slovensko-angleško zbirko štirinajstih razlagalnih zgodb povezanih s kraji in znamenitostmi v Poljanski dolini. Zgodbe so zbirali in zapisali člani študijskega krožka, v angleščino pa sta jih prevedli animatorica študijskega krožka Zvonka Šterbenc in belokranjska Angležinja Gill Wraight. Ilustrator zgodb je Simon Šimenc.

Kot spodbudo obiskovalcem za ohranjanje lokalnega besednega izročila so krožkarice za pokušino v angleščini in slovenščini povedale tudi zgodbo Kako je nastal Vinji Vrh. Vsi so si bili enotni, da je tudi v semiškem kraju še veliko zanimivih zgodb, ki jih je še treba zapisati in povedati naprej.

Dogodek je organiziran v okviru svetovalne točke Svetovalnega središča Pokolpje.